Hemneslekt

Folk med tilknytning til Hemne.

Anna Nessøy
Anna er 104 år!
Anna Nessøy er 104 år gammel, og er definitivt kommunens eldste innbygger. Og den lille, koselige, gamle damen er sprekere enn du kan tenke deg.
Anna Nessøy er født 27. juli 1900. Tirsdag feiret hun 104 årsdag i bursdagskjole hun har sydd selv.
Hun har opplevd fire konger og to verdenskriger. Frøken Anna Nessøy har fått de hjerteligste gratulasjoner av vår nåværende konge ved sin hundreårsdag, og slått av en prat med vår fremtidige regent. Hun reiste egenhendig med fly til USA i en alder av 75 år, og har turet helikopter da de fleste av oss hadde takke nei – grunnet årringene. Hun har fylt 104 år nå, Anna Nessøy.

Anna vokste opp sammen med sin mor på Nessøya ved Hellandsjøen, og har vært sydame i hele sitt yrkesaktive liv. Det er ikke mange årene siden hun flyttet inn ved Hemne Helsesenter, og det er ikke vanskelig å se at personalet har et godt øye til den koselige damen. Hørselen har sviktet litt på gammeldagene, og hukommelsen er heller ikke den samme. Men å kommunisere har hun ingen problemer med, og smilet henger på i hver eneste setning. Anna spaserer til og med i korridorene ved egen hjelp, med litt støtte av rullatoren. 104 år! De har heist flagget ved helsesenteret, og ved sengen har det kommet friske blomster og gratulasjonskort.

Men hvordan blir man 104 år da?
-Nei, d bli for vi’løfti’ å fortæl dæ kålles du ska bli så gammel ja, sier frøken Anna, å ler en smittende latter.
Hun har ingen forklaring på hvorfor hun har blitt 104. Hennes mor ble 103. Men hvordan ser hun på de andre beboerne ved helsesenteret?
-Dæm bli da vel bære ongommen dæm da? Ja, dæm bli da vel d, sier Hemnes eldste dame.
Og på spørsmål der hukommelsen svikter, blir hun ikke svar skyldig.
-D må da verre lov te å skrøn litt?, ler hun, i det hun får nok en godklem av Trine Bendiksen med beskjed om at kokken er i ferd med å lage bursdagskake.
-Æ ska itj eta mæ klein tå blautkak nei, lover Anna Nessøy, i det vi takker for praten med en klem på et 104 år gammelt mykt kinn.

( Klippet fra "Søvesten" 29/7-2004 )


Ta kontakt

  • post@hemneslekt.net

Webmaster melding

Vi forsøker å dokumentere alle opplysningene. Hvis du har noe å tilføye, ta kontakt.