- Finner du noe av interesse ? -


En database med slekt, bilder, historier etc. med tilknytning til Hemne-distriktet
Skriv ut Legg til bokmerke
Erik Hoftun

Erik Hoftun

Mann 1969 -  (54 år)

Personlig informasjon    |    Media    |    Notater    |    Kilder    |    Hendelseskart    |    Alle    |    PDF

 • Navn Erik Hoftun 
  Fdsel 03 Mar 1969  ST, Hemne ? Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
  Kjnn Mann 
  Person ID I51339  Hemneslekt
  Sist endret 15 Sep 2017 | Rediger 

  Far Sverre Hoftun,   f. 11 Mar 1939, MR, Gjemnes Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 07 Jan 2001, ST, Hemne, Kyrksæterøra Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 61 år) 
  Mor Bjørg Hoftun,   f. 31 Mai 1942, ST ? Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 81 år) 
  Ekteskap ST ? Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
  Famile ID F22016  Gruppeskjema  |  Familiediagram

 • Hendelseskart
  Link til Google MapsFdsel - 03 Mar 1969 - ST, Hemne ? Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Tegnforklaring  : Adresse       : Lokasjon       : By       : Fylke/Grevskap       : Stat/Provins       : Land       : Ikke satt

 • Bilder
  Erik Hoftun
  Erik Hoftun
  Fotballspiller/trener

  Videoer
  Erik Hoftun
  Erik Hoftun

 • Notater 
  • Erik Hoftun (født 3. mars 1969) er en tidligere norsk fotballspiller og trener. Han er nå sportslig leder for Rosenborg. Erik Hoftun er gift med Gry, og har tre barn; Lasse, Daniel og Maria.
   I en årrekke spilte Hoftun midtstopper på Rosenborg. Han har også spilt 30 kamper for det norske landslaget. Hoftun er en av relativt få norske landslagsspillere i nyere tid som aldri har spilt for et aldersbestemt landslag.

   Hoftun startet sin seniorkarriere i den lokale 3.divisjonsklubben KIL/Hemne. I 1992 dro han til Molde, hvor han raskt ble fast på førstelaget. Han spilte to sesonger i Molde før han ble kjøpt av Rosenborg i 1994. Som Rosenborg-spiller har Hoftun vært med på å vinne 11 seriemesterskap, og spilt en rekke kamper i Mesterligaen. Hele 6 år på rad – årene 1995–2000 vant Erik Hoftun Kniksenprisen som beste forsvarer. Ingen andre aktive fotballspillere har vunnet Kniksenprisen mer enn 3 år på rad, eller mer enn 4 priser totalt.

   I 2004 ble han også av UEFA kåret til den 86. beste spilleren i Europa gjennom tidene. Foran stjerner som Paolo Rossi, Ronald Koeman, Olivier Kahn og Patrick Vieira. «Rosenborg and Norway's defender is a legend in his home country. He's provided stability for his club in a remarkable 74 Champions League games since 1995,» het det i uttalelsen til juryen bestående av 300 fotballpersonligheter.

   Hoftun var med i den norske VM-troppen i Frankrike-VM i 1998, men satt på benken hele turneringen. Han ville sannsynligvis fått spille i EM-sluttspillet to år senere, men måtte melde forfall på grunn av skade.

   Etter lang spekulasjon i pressen om at han skulle forlate Rosenborg, tok Hoftun konsekvensen av lite spilletid og begynte å se seg om etter ny klubb sommeren 2005. Det så lenge ut til at han skulle signere for den svenske klubben GIF Sundsvall, men i siste øyeblikk kom Bodø/Glimt på banen. Den kriserammede Nordlandsklubben sendte både trener Ola Haldorsen og tidligere Rosenborgkollega Runar Berg til Trondheim for å forhandle med Hoftun. Han ba om natta til å tenke på det. 20. juli signerte han for eliteseriekollega Bodø/Glimt.
   24. juni 2007 fikk Erik Hoftun trolig hjertestans i hjemmekampen mot Sogndal. Ti sekunder ut i kampen fikk han kneet til medspiller Roy Miller i brystkassen og falt rett i bakken. Han svelget tunga, hadde ikke puls og fikk kraftige krampetrekninger. Bodø/Glimts kamplege, Bernt Inge Embrå, fikk lagt ham i stabilt sideleie og ga ham et kakk i brystkassen slik at pulsen kom i gang igjen. Hoftun kviknet til etter hvert og var ved bevissthet da han ble kjørt i ambulanse til Nordlandssykehuset.

   Erik Hoftun ble helt frisk igjen etter episoden og var tilbake på banen i første kamp etter fotballferien i 2-0 seieren over Sparta Sarpsborg 22. juli 2007.


   (Wikipedia)

 • Kilder 
  1. [S1] Skattelistene.