- Finner du noe av interesse ? -


En database med slekt, bilder, historier etc. med tilknytning til Hemne-distriktet

Gravsteiner

» Vis alle     «Forrige 1 2 3 4 Neste»     » Lysbildefremvisning

Laster...Carl Mikal Funnemark TvedtStatus: Lokalisert

Eier av original/KildeDIS Gravminner
Filnavn125762.jpg
Filstørrelse70.42k
Dimensjoner344 x 344
Linket tilCarl Mikal Funnemark Tvedt

Tveit Kirkegård, Kristiansand, Tveit, Vest-Agder, Norge

Notater: Tveit Kirkegård


Langkirke fra 1100. Barokk altertavle, Hendtzchel 1650. Romansk stil. Hovedskip og kor er vel 800 år.
Kan ikke dateres sikrere enn det. Nåværende tårn bygget i 1831. Våpenhus fra 1867. Da ble det opprinnelige våpenhus lagt til kirkeskipet. Sakrestiet slik det er i dag er fra 1827.
Inngangsparti med våpenhus fra 1867, bygget i sveitserstil. Døren lengst til venstre er en blind-dør, bygget for symmetriens skyld. Døren til høyre fører til trapp opp til galleriet.
To stenskulpturer på kirkens sørvegg. Det største forestiller et dyrehode som sluker et menneske. Det minste er en ansiktsmaske med flastklemt nese og innsunkne ører. Disse to små skulpturene representerer noen av de vanligste motiver i norsk,romansk skulptur, menneskeansikt, og dyr og mennesker i kamp på liv og død.
Inngangspartiet - bygget i 1867
Gravstøtten i Våpenhuset er i kleberstein og har hollandsk innskrift. I oversettelse betyr teksten: ”Her ligger begravet Femeyan Jans Dr som venter på den lykkelige oppstandelse. Denne har vært den høyst ærede frue av Capetyn Dierick Hessels tjener av sin kongelige majestet av Danmark. Stedt til hvile den 27.august A-o 1635”
Kaptein Hessels skal ha vært kongelig tilsynsmann i Norge, det er mulig det er hans kone som ble begravet her. Steinen har symboler som viser døden og oppstandelsen og bærer DierickHessels skjold.


» Vis alle     «Forrige 1 2 3 4 Neste»     » Lysbildefremvisning