- Finner du noe av interesse ? -


En database med slekt, bilder, historier etc. med tilknytning til Hemne-distriktet

Gravsteiner

» Vis alle     1 2 3 4 Neste»     » Lysbildefremvisning

Laster...

Anders og Johanna TangvikStatus: Lokalisert

Eier av original/KildeJackie Maher
Filnavn11988_11989.jpg
Filstørrelse64.71k
Dimensjoner425 x 341
Linket tilJohanna Andreasdtr. Barbo; Anders Larsen Tangvik

Løkken Kirkegård, Løkken Verk, Meldal, Sør Trøndelag, Norge

Notater: Løkken Kirkegård
Fra gammelt av var Meldal kirke fra 1651 også kirke for gruvefolket på Løkken Verk. Da Orkla Grube Aktiebolag ble etablert i 1904, og folkemengden økte sterkt på Løkken Verk, økte også behovet for en egen kirke på stedet. Veien til Meldal var lang - særlig for dem som ikke hadde hesteskyss.
Derfor sørget Orkla, for et gudstjenestelig lokale i Gamlebyen. Her ble en arbeiderbrakke ominnredet til bedehus og ble tatt i bruk 28. desember 1913. Dette lokalet, som fikk status som bedehuskapell da det ble innviet, hadde plass til 100 personer. Imidlertid viste det seg ganske snart at bedehuset ble for lite. Det var gudstjeneste her hver fjerde søndag, og kirkeinteressen blant bergmennene og deres familier var såpass stor at Orkla ganske snart så seg om etter et større og også verdigere gudshus.

Valget falt etterhvert på skytterhuset ved Bjørnlivatnet. Det var reist i 1916 etter at den gamle skytebanen og det gamle skytterhuset måtte vike plass for gruveanleggene i Fagerlia. Skytterhuset var et prektig bygg, tegnet av arkitekt Morten Bachke. Det hadde en stor sal som ble brukt til forskjellige arrangementer, blant annet var det kino der to ganger hver uke i mange år. I sokkeletasjen var det en stor passasje rett gjennom huset som adkomst til standplass for skytingen. Foran skytterhuset ble det i 1923 opparbeidet en stor idretsplass, og fotballbanen der ble tatt i bruk i 1924.
(tekst og bilde fra www.salvesen-thams.no)» Vis alle     1 2 3 4 Neste»     » Lysbildefremvisning