- Finner du noe av interesse ? -


En database med slekt, bilder, historier etc. med tilknytning til Hemne-distriktet

Dokumenter

» Vis alle     «Forrige «1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 475» Neste»     » Lysbildefremvisning

Laster...

Brev fra Curtis Overdahl


AVSKRIFT

Kjære Johan
16.oktober 1976
Jeg vedlegger noen billeder, noen var tatt i Trondheim og noen tatt her i Minnesota. Jeg sa til Ludvik at at jeg vilde sende deg et billede av ham, så du kunne se at han fremdeles har hår.--Det var godt å få billedet av dere alle sammen med deres mor. Det gjorde oss vont å høre at hun nu er død.
Jeg skrev til arkivene i Trondheim den 14 de juli, men er nu skuffet over at jeg ennu ikke har hørt fra dem. Kanske brevet mitt er kommet bort Jeg telefonerte til Kari Aalberg ved arkivene fra hjemmet mitt. Hun gav meg noen opplysninger og sa at hun vilde ha mere senere, så jeg skrev for å få
disse. Jeg skal fortelle hva jeg har og hva jeg gjerne vil vite.
Vaar bestefars foreldre var:
Ole Anderssen Vutudal f. Volden (født omkring I803) Gift med Karen Simensdatter Hårstad (født omkring I808) De var viet i Rennebu (?). kirkesogn den
27 de oktober,I839.
Ole Anderson Vutudal var Ole Anderson Volden før han flyttet til Hemne den 16de mai,1840, fra Rennebu (?) kirkesogn. :_Hvor er Rennebu? kirkesogn?
Far til Ole Anderson Vutuda! het Anders Vold, (tror jeg) Og far til karen Simensdatter Hårstad het Simen Hårstad, (tror jeg) Jeg tror
ikke skrivemåten er riktig na disse navnene eller stedene Kunne du eller John Arve sette dere i forbindelse med Kari Aalberg ved arkivene og få noen av disse navnene og fødselsdatoene? Hvis det er mulig, håper jeg å få nøyaktig dette: Fødselsdatoen til Ole Anderson Volden fra Vernodal? kirkesogn, (født omkring 1803), og for hans kone Karen Simensdatter Hårstad (født omkring 1808).
Så vil jeg meget gjerne gå lengre tilbake. Jeg vil gjerne ha navn og fødselsdato til Ole Andersen Volden's far og mor, og også naua og fødselsdato til foreldrene til Karen Simensdatter Korstad. De var kanskje født omkring 1775 til 1880,
Jeg har bare en svak anelse om at navnet Anders Vold er Ole Andersen Volden's far. Jeg var ikke i stand til å kopiere dette nøyaktig, da jeg snakket med Kari Aalberg over telefon fra hjemmet ditt. Jeg har ingen opplysninger om deres mødres navn.
Hvis det koster noe å få disse opplysningene fra arkive betaler jeg det gjerne. Jeg håper å få det maskin skrevet, da det er vanskelig å lese håndskrevene navn.
Vær så snild å si takk til John fra meg for at han sende kopier fra Leinstrand-boken. De var mange gode opplysninger der.
Senere har jeg tenkt å skrive til arkivene i Tromsø å forsøke å fa vite mere om vår bestemor Berthe Johansdatter Krogstadøren. Hun må ha vært født i Talvik, men flyttet kanskje til gården Krogstad i Hemne ganske ung. Vet du hvem jeg kan skrive til på Hitra for å få vite når våre besteforeldre døde?
Kanske presten eller de som steller med Dolm og Hitra kirkegårer har datoene i sine protokoller.
Håper å here fra deg snart, og vi ser frem til at du kommer og besoker oss i Minnesota. Hjertelig takk, John for all hjelp.

Din fetter
Curtis Overdahl
1616 Garden avenue
St Paul,Minnesota 55113 U S A


Eier av original/KildeOlav Øverdahl
Dato1976
Filnavneks_4.jpg
Filstørrelse151.39k
Dimensjoner600 x 780
Linket tilKari Simensdtr. Vuttudal f Kjøllaas; Berthe Johanna Johansdtr. Øverdahl f Krokstad; Johan Johansen Krokstadøren; Andrine Eriksdtr. Krokstadøren f Talvig; Ole Andersen Vuttudal f Volden

» Vis alle     «Forrige «1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 475» Neste»     » Lysbildefremvisning